:: Cik Dz :: BFFL

Daisypath Friendship tickers

Thursday, January 26, 2012

Pencarianku...

Hidup nie memang pelik…bilamana
  • Apabila kita miliki segalanye masih terasa sangat miskin…
  • Walaupun dikelilingi ramai orang masih terasa kesunyian…
  • Mengecapi kejayaan demi kejayaan tetapi rasa amat gagal dalam kehidupan

Kau terjaga ditengah malam menyedari bantalmu basah ~ bukan kerana kencing malam ~ tapi kerana linangan airmata…sub-consciously your mind is saying, something is wrong…kala itu kau sedar betapa kerdilnye dirimu disisi Allah…betapa kau memerlukan panduan and bimbinganNye mencari tujuan kau diciptakan dimuka bumi ini…

Listen to me!!! It’s never too late to START… its ok to repeat the cycle over and over again…and so strange bilamana aku melihat teman2ku di mukabuku juga dalam pencarian yang sama…At least you have taken the first step…tak kisahlah sekecil mana langkahmu, yang penting janganlah berhenti melangkah sampai kau temui apa yang kau cari…

:: Ingatlah teman ::
  • Bila Allah cepat makbulkan doamu, Maka Dia menyayangimu
  • Bila Allah lambat makbulkan doamu, Maka Dia ingin mengujimu
  • Bila Allah tidak makbulkan doamu, Maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik untukmu
“Oleh itu sentisalah bersangka baik pada Allah dalam apa jua keadaan pun…kerana kasih sayang Allah mendahului kemurkaanNya”




Wednesday, January 25, 2012

Dreamz in life

:: Things I wanna do wif life ::

Ntahlah tercapai atau tidak…Ianye mungkin juga berubah as I mature (a.k.a grow older)…but most importantly I dream…kalu tercapai even one of it...I would be most greatful to ALLAH swt

1. Tunaikan umrah
2. Finish MBA
3. Child of my own
4. My Home-based business
5. Picnic and watch Sakura fall in Japan
6. Mandi kolam air panas semulajadi – ala2 jepun gitew
7. Volcano Mud Bath
8. Jungle tracking Amazon rainforest
9. Mud Bath di Laut Mati
10. Making snow angels
11. Ice skating
12. Gie concert Nickleback
13. Salsa dancing
14. Tengok sunrise at Taj Mahal
15. Naik Hotair ballon
16. Take photo at the pyramid
17. Buy a property for investment
18. Buy a land for retirement
19. Get my dream house
20. Celebrate 30th Anniversary wif d luv of my life – u know who =))
21. Volunteer at umah anak yatim / org tua /nature / animal cause
22. Go Ice fishing...hehehehe
23. Bungey jumping
24. Tunaikan haji
25. Give back plan
26. Visit Grand Canyon
27. Fly a plane
28. Tunaikan Haji
29. Insha allah – get to share stories wif my grandchildren
30. Create a self-sustaining charity system

p/s - The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...




~XoXXoO~

Sunday, January 22, 2012

Aku sorang aje ke?

Mengapa ada kalanye hidup nie rasa bosan dan tiada kemajuan? Aku rasa hidup ini stagnent aje...nothing interesting is happening in life...lama juga aku alami perasaan nie, since habis degree dulu...banyak benda aku cuba takde perubahan juga...mulanye aku sangkakan hanya aku aje kot...but in the recent years, aku temui ramai yang mengalami situasi yang sama macam aku? So what should we do?

Is this a cycle of life? Adakah semua orang akan mengalaminye? So what do you about it? If you leave it there, will it go away? Well I left it there for years and all I got is a big ball of messy life…sentiasa ku rasakan ada benda yang tidak ku selesaikan dalam hidup nie…and the pile is getting bigger and bigger…I feel I am just a small fish in a big ocean? Where should I go and what should I do???

Thanks to a friend who told me straight to my face... “ if you hate how you’re living ur life, do something about it? Be the change you want to see…no point complaining about it…It changes nothing!!!” Maka mulanye perjalanan mencari what do I want in life…

Banyak juga perkara yang aku discover…about myself, about people and about what matters in life…priority di dalam hidup setiap orang berbeza…its ok kalau your’s is home deco and mine is cooking…that’s coz our passion n interest is different…yang penting being able to respect and understand each other…

Sedar tak sedar 30 tahun sudah berlalu…walaupun ku merasakan banyak benda lagi yang aku belum buat…tetapi banyak juga benda yang telah aku kecapi…Cuma hidup aku nie rasanye when I have accomplish something, I will move to the next level ~ where the goal and journey will be entirely different but meaningful indeed.

Jadi to all those SEEKERS out there…don’t stop believing in yourself…ur not alone and there’s…most importantly not sure about you guys but for me is NEVER leave things UNDONE…tak kisahlah dari tukar bateri jam tangan yang tertangguh sejak 3 tahun lalu to finishing up a craft project which I started 2 years ago…and visiting my friend which I have been postponing for the last 2 years…

2012 nie insha allah aku nak clear up the pending things in my life…from every aspect of life…what ever need to be done I wanna do it…and one if the biggest move in my life is to finish my MBA (finally) been postponing this for the past 6 years…this I gotta do

Walaupun aku merasakan I will never be able to hilangkan this feeling ever, but at least yang penting I am moving forward in life with it. Aku punya strong support system (my family n frenz) yang membantu aku menjawab soalan2 penting dalam hidup ku dan menyokong the changes I want to do in my life…in which aku sangat2 bersyukur for…

Perhaps life is not about what you achieve, how you achieve and when you achieve it…coz eventually as you grow older it will become one of things you did in life…perhaps its the whole journey which will make me feel the fullness of life…and for me to confirm that feeling ~ I will have live my life first ^^


XoXXoX
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...